Jernbanestreik frem mot Halloween

Publisert

Ansatte i Renfe og Adif har annonsert streik fra mandag 28. oktober og tre dager fremover. På datoene 28., 29. og 30. oktober vil togavgangene bare delvis være berørt, mens det torsdag 31. oktober kan bli større forsinkelser i trafikken. Jernbaneselskapene garanterer imidlertid et minstetilbud for de reisende i hele perioden.

 

De reisende skal i hele streikeperioden være sikret 50 prosent drift på lokaltog (75 prosent i rushtiden). Regionale tog skal ha et tilbud på 63 prosent, mens høyhastighetstoget AVE vil ha 72 prosent dekning. Årsaken til streiken skal være misnøye med Renfes planer om å skille ut deler av driften i mindre selskaper, samt nedskjæringene og oppsigelsene som er varslet i begge de to statlige foretakene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter