Jente 7 år skadet i okseløp

Publisert

Spania sjokkerer med nok en ulykke i okseløp. En 7 år gammel jente måtte mandag 15. august fraktes til sykehus etter å ha blitt skadet av en okse i byen Alfamén i Zaragoza. Den 350 kilo tunge oksen skal ha angrepet jenta etter å ha brutt seg gjennom sperringene som var satt opp i anledning løpet. Foreldrene til jenta har saksøkt kommunen for mangelfull sikkerhet.

I tillegg til søksmålet fra jentas foreldre, skal saken etterforskes av regionale myndigheter i Aragon. Jenta ble gjennomboret av oksens horn i setemuskelen og mageregionen. Indre organer skal ikke ha blitt berørt. Jenta ble fraktet til et sykehus i Zaragoza der hun mottok nødvendig behandling og er under bedring, skriver avisen El Mundo.

Tradisjonen for okseløp i Spania er svært omstridt. I likhet med tyrefekting anses løpene som ren dyremishandling av dyrevernsorganisasjoner og skaper hvert år store protester.

Det reageres også på antallet skader og dødsfall blant deltagerne. Minst tre personer har omkommet under okseløp denne sommeren. I tillegg ble en tyrefekter drept under et tyrefektingstevne i Teruel i Aragon i juli.

Siden 2000 har 74 mennesker omkommet i okseløp, 71 menn og 3 kvinner. I fjor døde hele 12 personer, det høyeste tallet på femte år.

Les også:

Debatt om tyrefekting og okseløp

EU vil ikke subsidiere tyrefekting

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter