Ja til tyrefekting samlet tusener

Publisert

Ja til tyrefekting. Det var budskapet under demonstrasjonen i Valencia søndag 13. mars. Samtidig med feiringen av den årlige folkefesten Las Fallas hadde mer enn 10.000 mennesker fra hele landet samlet seg i en markering for retten til å drive tyrefekting i Spania. Kjente tyrefektere og oppdrettere av okser var blant de som hadde samlet seg for å be offentlige institusjoner rundt omkring i landet om å respektere det de betegner som «kultur, røtter og folkets frihet». Markeringen ble møtt av motdemonstrasjoner og krav om en Las Fallas-fest fri for tyrefekting.

Demonstrasjonen i Valencia 13. mars var støttet av regionslederen for Partido Popular i Comunidad Valenciana, Isabel Bonig. Partiet har tradisjonelt vært en ivrig forsvarer av de kontroversielle stevnene og vil ha tyrefekting som offisiell spansk kulturarv i alle landets regioner.

Ordføreren i Valencia by, Joan Ribó, har på sin side foreslått at man endrer tyrefektingen etter portugisisk modell slik at oksen ikke drepes. Ordføreren som representerer det rødgrønne valensianske initiativet Compromís, har lenge tatt til orde for større respekt for dyrene og at man kommer frem til mer humane måter å gjennomføre stevnene på.

Motstanden mot tyrefekting i Spania har lenge vært stor. De siste årene har stadig flere kommuner kommet mot forbud mot arrangementene og de såkalte okseløpene. To regioner i Spania, Kanariøyene og Catalonia, har fra tidligere innført lover som forbyr tyrefekting. Flere regioner vurdere liknende lover, blant annet Balearene der parlamentet allerede har startet prosessen med å innføre forbud.

Les også:

Forbud mot tyrefekting på Balearene

Nok en kommune forbyr tyrefekting

EU vil ikke subsidiere tyrefekting

Debatt om tyrefekting og okseløp

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter