Israel hadde FN-post som “mål”

Publisert

Den spanske FN-soldaten som ble drept av israelske styrker i Libanon i slutten av januar skal ha blitt skutt på flere ganger. I følge den spanske avisen El País er det fremkommet opplysninger som tilsier at Israel bevisst forsøkte å treffe vakttårnet der han befant seg. De oppsiktsvekkende opplysningene fremgår i en ny rapport som er basert på observasjoner fra andre FN-soldater som var i området da angrepet skjedde.

Det var i konflikten mellom Israel og Hizbollah i Sør-Libanon at 36 år gamle Francisco Javier Soria Toledo fra Malaga den 28. januar i år ble skutt og drept av israelske styrker. Den spanske FN-soldaten befant seg i et vakttårn da angrepet startet. Den aktuelle FN-posten skal ha hatt en beliggenhet som var godt kjent for de israelske styrkene.

Først ble det antatt at en enkeltstående granat feilaktig var blitt avfyrt i retning FN-posten. Ny informasjon tyder imidlertid på at det ble avfyrt mer enn ett skudd. I følge vitneforklaringer fra kolleger som var i området skal israelske styrker ha skutt mot posten flere ganger og justert siktet for å treffe målet.

Israel skal totalt ha avfyrt 118 artilleriskudd, 90 granater og fem skudd fra tanks under angrepet. Rett før det ble åpnet ild ble FN-styrkene varslet om offensiven. Det ble imidlertid ikke gitt gode nok opplysninger om hvor skytingen skulle foregå eller hva angrepet gikk ut på. Unifil (United Nations Interim Force in Lebanon) skal på et tidspunkt ha bedt Israel stoppe angrepet for å få hentet ut den sårede soldaten, men skal ikke ha kommet frem i tide.

Les også: Spansk FN-soldat drept av israelske styrker

Foto: Unifil, ©UN Photo/Pasqual Gorriz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter