Investorer tilbake i eiendomsmarkedet

Publisert

Utenlandske investorer har i 2013 fått opp appetitten for det spanske eiendomsmarkedet etter nærmere fem år med lav interesse. Det skriver avisen El País som peker ut lavere priser som hovedårsaken til den økende investeringslysten. Mange firmaer som trakk seg ut av markedet da krisen slo inn er nå tilbake melder avisen.

 

I følge El País har prisnedgangen de siste årene gjort at investorer som ikke tidligere har villet gå inn på det spanske markedet nå åpner kontorer i byer som Madrid og Barcelona. I tillegg skal mange av firmaene som var representert her tidligere ha kommet tilbake. Prognoser om generell økonomisk vekst bidrar til å øke interessen.

 

Men selv om salget til utenlandske kjøpere har økt betraktelig og nå utgjør rekordhøye 17 prosent av alle transaksjoner, er eiendomsmarkedet fremdeles i nedgang på grunn av fall i etterspørselen på hjemmebane. Tall fra det spanske statistikkbyrået INE viser at salget i august måned falt med rundt 15 prosent sammenliknet med i fjor. Det gjør august til den dårligste måneden så langt i 2013 og fjerde måned på rad med nedgang. Samtidig viser tall fra bransjen at prisene på eiendom i gjennomsnitt har falt med nærmere 40 prosent siden desember 2007.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter