Intelligent røntgen vil gjøre kontrollen smidigere på spanske flyplasser

Publisert

Glem tungvinte sikkerhetskontroller der du må pakke ut laptopen fra håndbagasjen og kaste vannflasken i søpla. Fra 2024 vil neste generasjons sikkerhetsteknologi bli installert på spanske flyplasser. Dette vil gjøre reisen raskere og enklere.

Aena, den spanske luftfartsmyndigheten, bekrefter at spanske flyplasser vil begynne å installere den nye sikkerhetsteknologien med røntgenskannere og 3D-teknologi i 2024.

Den nye teknologien har blitt testet på flyplasser i Storbritannia, Nederland, Finland og USA. I Spania blir Barajas-flyplassen i Madrid og El Prat i Barcelona de første i 2024.

I 2025 skal det nye sikkerhetssystemet installeres på Palma de Mallorca og Málaga-Costa del Sol, landets henholdsvis tredje og fjerde største flyplasser.

I 2026 skal teknologien utvides til Gran Canaria, Tenerife Sør, Lanzarote, Fuerteventura, Alicante-Elche, Valencia, Ibiza, Menorca og Bilbao.

Målet er å erstatte den tradisjonelle røntgenmaskinen med ny teknologi som kan sammenlignes med CT-skanning på sykehus.

En annen nyhet er at EU arbeider for å innføre et standardmål for håndbagasje som kan plasseres i kabinen. Selv om det ennå ikke er fattet noen bindende beslutning, ønsker EU å fremskynde prosessen med å etablere felles regler for håndbagasje som flyselskapene må følge.

Flyselskaper som Ryanair, Vueling, Volotea og easyJet har i dag egne kriterier for å tillate, nekte eller kreve betaling for håndbagasje.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter