Innrømmer ulovlig finansiering av PP

Publisert

En av Costa Blancas mest innflytelsesrike forretningsmenn Enrique Ortiz innrømmer ulovlig finansiering av Partido Popular. Saken går tilbake til partiets valgkamp i 2008. Ortiz innrømmer å ha sponset partiet gjennom betaling for fiktive oppdrag til firmaet Orange Market, et eventbyrå som i mange år hadde ansvaret for Partido Populars arrangementer i Valencia-regionen og som inngår i det korrupte nettverket Gürtel. Tilståelsen skal være gitt i håp om å oppnå strafferabatt og unngå fengsel.

I tillegg til Gürtel-saken er Ortiz tiltalt i flere andre korrupsjonssaker, blant annet den omfattende skandalen om fiksing av kontrakter for søppeltømming i kommuner syd på Costa Blanca, den såkalte Caso Brugal. Ortiz er også hovedmistenkt i to større korrupsjonssaker i Alicante by, forhold som blant annet gjorde at PPs ordfører Sonia Castedo måtte trekke seg i 2014.

Les også: PP-korrupsjon inn for retten

Den nye tilståelsen til Ortiz skal være gitt i håp om å få innvilget strafferabatt. Forretningsmannen risikerer fire års fengsel for forhold som inngår i Gürtel-saken, en straff han håper skal reduseres slik at han slipper fengsel.

Enrique Ortiz eier rundt 70 prosent av all utbyggbar tomt i Alicante og er gjennom sine firmaer kommunens største samarbeidspartner. I 2013 skal det totale antallet kontrakter Alicante hadde med selskapene til Ortiz ha utgjort rundt en tredjedel av kommunens budsjett.

Les også:

Hver femte euro går til korrupsjonstiltalt utbygger

PP finansiert med svarte penger

Ordføreren i Alicante trekker seg

Korrupsjonsskandale nærmer seg rettssak

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter