Innfører forbud mot drap av oksen

Publisert

Den spanske regionen Castilla y León vil forby drap av okser i tyrefekting og okseløp. Det beryktede stevnet Toro de la Vega i Tordesillas er blant arrangementene som vil bli berørt av forbudet. Løpet går ut på at en okse jages gjennom byens gater til en åpen plass utenfor sentrum der den blir drept med spyd. Stevnet vil fremdeles kunne arrangeres, men uten at oksen drepes. Et liknende forbud er foreslått av det nåværende byrådet i Valencia.

At Castilla y León nå innfører forbud mot drap av okser, inngår i rekken av nye restriksjoner mot tyrefekting og okseløp i Spania. Siden lokalvalgene i fjor har en rekke kommuner rundt omkring i landet innført forbud mot den kontroversielle tradisjonen.

Tyrefekting har i tillegg lenge vært forbudt i de to regionene Kanariøyene og Catalonia. Det samme vil trolig skje på Balearene, der regionsparlamentet tidligere i år vedtok at dagens dyrevernlov skal endres.

For mer informasjon om okseløpet Toro de la Vega se: Okse drept tross store protester

Les også:

Forbud mot tyrefekting på Balearene

Nok en kommune forbyr tyrefekting

Tyrefekting uten å drepe oksen?

Debatt om tyrefekting og okseløp

EU vil ikke subsidiere tyrefekting

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter