Innfører bot mot hunde-urinering

Publisert

Finestrat kommune nord på Costa Blanca har gått nye veier for å få bukt med tilgrising av byens gater. Foruten 100 euro i bot for hundeiere som ikke plukker opp ekskrementene etter hunden, skal dyrets urinering på hjørner, husvegger og stolper også bøtelegges. For å unngå boten oppfordres eierne til å ha med seg en flaske vann for å skylle bort urinen etter hunden.

De nye hundereglene i Finestrat skal være vedtatt av et enstemmig kommunestyre. Kommunen påpeker at det er eierne som ene og alene har ansvaret for hundens handlinger og at problemet med lukt og tilgrising av byen var blitt et stort problem. Flere kommuner på Costa Blanca har de siste årene skjerpet kontrollene med hundehold og blant annet hevet bøtene for uønsket atferd. Det nye forbudet i Finestrat vil i første omgang være av informativ karakter. Deretter vil brudd på reglene bli sanksjonert. Både avføring og urin etter hunden kan i fremtiden bøtelegges med opptil 100 euro.

Les mer om hundehold på Costa Blanca:

DNA-register får hundeeiere til å «plukke opp»

Reduserer hundeeksrementer i gaten

Egen hundestrand i Villajoyosa

Altea får hundestrand

Forbudt å la hunden være alene

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter