23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ingen tog til Murcia etter sabotasje

Alle tog mellom Alicante og Murcia var torsdag 5. oktober innstilt for andre dag på rad etter sabotasje på jernbanelinjen. Striden om den nye traseen for høyhastighetstoget (AVE) har vært opphetet i flere uker. Innbyggere i Murcia vil ha toget under bakken, mens spanske myndigheter har åpnet for en midlertidig løsning på bakkeplan. Sistnevnte utbygging betyr at det må settes opp høye murer som skiller flere nabolag i byen, noe som har ført til store protester.

Ikke bare i Catalonia er den spanske regjeringen i utakt med folket. Innbyggernes protester mot den nye AVE-traseen i Murcia toppet seg tirsdag 3. oktober da aktivister gjorde større ødeleggelser på toglinjen. Samme kveld ble det også holdt en spontan demonstrasjon gjennom byens gater. Alle tog mellom Alicante og Murcia var torsdag 5. oktober innstilt for andre dag på rad. I følge spanske myndigheter som står for utbyggingen er ødeleggelsene betydelige. Det er derfor uklart når linjen kan gjenåpnes.

Stengingen av traseen gjelder all togtrafikk syd for Orihuela. Busser er satt opp for å betjene passasjerer som skal videre til Cartagena og Murcia.

Les også: Lyntog fra Alicante til Murcia i 2017

 

Relaterte saker

- Advertisement -