Industriministeren trekker seg

Publisert

Spanias minister for industri, energi og turisme José Manuel Soria (PP) går av etter Panama-avsløringene. Av dokumentene som er lekket i media fremgår det at ministeren helt frem til 2002 stod registrert med et selskap i skatteparadiset Jersey. I samme periode var han ordfører for Partido Popular i Las Palmas på Kanariøyene. Ministeren forsøkte først å benekte kjennskap til saken. Senere er det kommet nye opplysninger som bekrefter at han stod som medeier i selskapet, sammen med broren.

En avtale med ministerens signatur som bekrefter den kompromitterende informasjonen ble lekket av den spanske avisen El Mundo torsdag 14. april. Dermed økte presset mot industriministeren. Fredag 15. april annonserte han sin avgang.

I tillegg til selskapet i skatteparadiset Jersey, er det blitt kjent at Soria i mange år brukte sin egen bror (medeieren i selskapet på Jersey) som rådgiver for offentlige firmaer på Kanariøyene.

José Manuel Soria (PP) er i tillegg til jobben som industriminister folkevalgt til parlamentet i Spania og partileder for Partido Popular på Kanariøyene. Han trekker seg fra samtlige verv.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter