In Tempo-utbygger begjært konkurs

Publisert

Utbyggeren Olga Urbana som står bak monsterbygget In Tempo i Benidorm er begjært konkurs. Det skal være selskapets hovedkreditor Sareb som har bedt om konkursen fordi utbyggeren angivelig hverken klarer å betjene gjeld eller finansiere ferdigstillelsen av bygget. Sareb sier i en pressemelding at målet med konkursen er å få kontroll over prosjektet og ivareta interessene til investorene og alle de som allerede har kjøpt leilighet i bygget. In Tempo er med sine 200 meter Spanias femte høyeste skyskraper og den høyeste for boliger i EU.

In Tempo-bygget i Benidorm skal ha blitt påbegynt allerede i 2006. En mengde uregelmessigheter underveis i byggingen og store finansielle problemer har imidlertid ført til at bygget åtte år senere fremdeles ikke er ferdig.

Den massive skyskraperen skulle bli den høyeste boligkonstruksjonen i EU, men er i stedet blitt til et symbol på overdådighet fra perioden med eiendomsspekulasjon og boligboble i Spania, skriver avisen El País.

Utbyggeren Olga Urbana skal ha fått inn friske midler fra finansieringsselskapet Sociedad de Gestión de Activos Prodecentes de la Reestructuración Bancaria (Sareb) i 2012. Etter det har Olga Urbana flere ganger hevdet at nye investorer har vist interesse for bygget, blant annet firmaer fra Russland, De forente arabiske emirater og Sri Lanka. Til nå har imidlertid ingen nye investorer gått inn i prosjektet som derfor har blitt værende uten finansiering.

I begynnelsen av november begjærte Sareb utbyggeren konkurs i håp om å få kontroll over prosjektets inntekter og utgifter og ivareta interessene til investorene og de som allerede har kjøpt leilighet i bygget. Olga Urbana skal allerede ha en rekke saker gående mot seg fra forskjellige leverandører de skylder penger. Gjelden selskapet har til Sareb skal alene være på rundt 100 millioner euro.

Les også: Utenlandsk interesse for Intempo i Benidorm

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter