IMF SPÅR 3.1% Vekst

Publisert

IMF har oppjustert forventningene til spansk økonomi. Man forventer en vekst i BNP på 3.1%, noe som er langt over gjennomsnittet i EU. Selv om pengefondet er godt fornøyde med Spanias innsats for å komme seg ut av krisen poengterer de at Spania absolutt ikke bør feire nå. Pengefondet kommer med nye anbefalinger til Spania for å forbedre landets økonomi og påpeker at det er viktig spanjolene fortsetter reformprosessene man har begynt og ikke går tilbake. 

 

Det er spesielt arbeidsmarkedet og reformene der IMF påpeker ikke har kommet langt nok.

 

IMF ber blant annet Spania øke momssatsen, gjøre det billigere for firma å sparke folk. Spania har et av de mest rigide arbeidsmarked i Europa. Å sparke ansatte er svært vanskelig og dyrt for selskapene. Resultatet er at man i Spania ofte har svært lite motiverte, uproduktive og ukvalifisert  arbeidere i mange stillinger som vet at det vil koste selskapet så mye å bytte dem ut at de i praktis er «vernede».

 

Pengefondet understreker i sine uttalelser at spanjolene må fortsette reformprosessen av arbeidsmarkedet. Blant annet sier man fra IMF sin side at differansen på å sparke en fast ansatt sammenliknet med en midlertidlig ansatt er altfor stor.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: