«Ikke tøm bassenget, vi henter vannet»

Publisert

Tørken på Costa Blanca skaper økt bevissthet om bruk av vann. Nylig gikk Benidorm kommune ut og oppfordret eiere av badebassenger til ikke å tømme dem for sesongen. I stedet tilbyr kommunen henting av vannet til bruk for vanning av grøntanlegg og rengjøring i Benidorm.

Inneværende år ligger an til å bli av de tørreste i Valencia-regionens historie. I følge avisen El País er det kun 2014 som står registrert med mindre nedbør. Tørken har fått store økonomiske konsekvenser for jordbruket, blant annet syd på Costa Blanca. I Vega Baja, distriktet der Torrevieja er største by, skal reduserte avlinger har ført til et tap for bøndene på til sammen rundt 20 millioner euro. For hele Alicante-provinsen regner man med et tap på over 40 millioner euro. Dyrking av appelsiner og sitroner skal være hardest rammet.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter