IKEA Valencia åpner i juni

Publisert

Ikeas varehus i Alfafar, like utenfor Valencia, åpner 17. juni. Butikken er den første i Valencia-regionen og blir den nest største i Spania med 37.300 kvadratmeter og 400 ansatte. Det har også vært planer om en butikk i Alicante men prosjektet har blitt utsatt grunnet politisk uenighet og korrupsjonsanklager i kommunen.

I følge avisen El País er Ikeas avdeling i Alfafar nå i full gang med å ansette medarbeidere etter å ha fått inn rundt 100.000 jobbsøknader til 400 stillinger. Det skal være første gang i den svenske møbelkjedens historie at de opplever så stor interesse for jobbene. Investeringene i forbindelse med den nye butikken skal være på rundt 60 millioner euro.

Butikken vil være en del av Alfafar Business park og er utstyrt med 2200 gratis parkeringsplasser.
Utvendig skal bygget være mer eller mindre ferdig, mens det fremdeles jobbes med utformingen innvendig. 350 arbeidere skal være involvert i byggingen. Når alt står ferdig er det anslått at rundt 500 personer har vært med på prosjektet. Varehuset er det femtende i rekken i Spania og blir sammen med butikken i Murcia det nærmeste til Cosa Blanca.

Det så lenge ut til at Alicante skulle bli det første stedet i Valencia-regionen til å få en egen Ikea-butikk. Møbelkjeden har i flere år ønsket å bygge et kjøpesenter i Rabasa-området utenfor sentrum av Alicante by. Prosjektet har imidlertid blitt stoppet av korrupsjon og uenighet blant politikerne i kommunen. Ikea har vært avhengige av et et entreprenørfirma som ikke har klart å få godkjennelse til utbygging og der eieren Enrique Otiz er involvert i flere alvorlig korrupsjonssaker. Ordføreren i Alicante, Sonia Castedo (PP) er en av de som er innblandet i saken. De to står tiltalt for korrupsjon, sammen med tidligere ordfører i Alicante, Luis Díaz Alperi (PP).

Ikea har likevel ikke gitt opp planene i Alicante, men foreløpig virker det langt frem til en utbygging kan komme i gang. Millioninvesteringen varehuskjeden ønsker å gjøre i provinsen er kjærkommen blant de fleste politikere og hos lokalbefolkningen. Utbyggingen møter riktignok motstand hos lokale miljøvernere som mener naturområdene i Rabasa trenger bedre vern enn det er tatt høyde for i prosjektbeskrivelsen. Ved siden av korrupsjon og irregulære forhold i byggeprosjektet, er dette forhold som det må ordnes opp i før en eventuell utbygging kan starte. Da Ikea begynte sine forhandlinger i 2009 så det ut til at Rabasa-prosjektet skulle bli møbelkjedens første butikk i Valencia. I stedet ble det Alfafar ca. 14 mil lenger nord.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter