IKEA i Alicante?

Publisert

Kommuneledelsen i Alicante har lagt frem en ny plan for IKEA-utbygging i Alicante. Den forrige planen var mangelfull og ble forkastet. I tillegg var entreprenørfirmaet som stod bak planene involvert i korrupsjonssaken Caso Brugal sammen med ordfører Sonia Castedo (PP). Den nye planen møter også motstand. Utbyggeren skal være den samme. Kun firmaet har skiftet navn.

IKEA har i flere år ønsket å bygge et kjøpesenter i Rabasa-området utenfor sentrum av Alicante, men stoppes av korrupsjon og uenighet blant politikerne i kommunen. Nå har Partido Popular i samarbeid med entreprenøren lagt frem en ny plan, som også møter motstand.

PP er ikke alene om å ønske IKEA velkommen i Alicante. Investeringer for flere hundre millioner euro og tusenvis av arbeidsplasser gjør prosjektet attraktivt for kommunen. Også representanter for innbyggere og konsumenter i Alicante har ønsket planene velkommen. Problemet skal være utbyggeren Enrique Ortiz, som sammen med ordføreren i Alicante, Sonia Castedo (PP) står tiltalt for korrupsjon. I tillegg møter prosjektet motstand hos naturvernere.

Miljøorganisasjonen Ecologistas en Acción sier i en pressemelding at naturområdene i Rabasa trenger bedre vern enn det er tatt høyde for i den nye prosjektbeskrivelsen. Organisasjonen påpeker også at firmaet Viviendas Sociales del Mediterráneo, som stod bak den forrige planen har fått det nye navnet Avanza SL – men at eieren er den samme.

Enriques Ortiz´ evne til å tilpasse seg nye omgivelser er overraskende, sier organisasjonen. I den første planen skulle det bygges 13.000 sosialboliger som kommunen i følge organisasjonen trenger sårt. Etter at byggeplanen ble kjent ugyldige i flere rettsomganger, er en ny plan lagt på bordet men der er sosialboligene ikke lenger med. I stedet skal det bygges en næringspark, der IKEA er det viktigste prosjektet.

Skepsisen knyttet til de nye planene skyldes også den pågående korrupsjonssaken i kommunen og entreprenørens forbindelse til Sonia Castedo. Ortiz er angivelig en nær venn av ordføreren og skal ha fått innsyn i kommunens reguleringsplanen for utbygging (PGOU) før den ble offisielt godkjent og offentliggjort, en kommunal plan som også delvis skal ha blitt endret etter utbyggerens behov. De to står tiltalt for korrupsjon, sammen med tidligere ordfører i Alicante, Luis Díaz Alperi (PP).

Ecologistas en Acción har nå varslet at de vil gå rettens vei for å stoppe de nye planene. Dermed ser det ut til at IKEA nok en gang må smøre seg med tålmodighet. Møbelkjeden har vært i forhandlinger om utbygging i Alicante siden 2009.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter