IBERIA flight landet i «Palestina»

Publisert

Kapteinen ombord i et spansk fly på vei fra Madrid til Tel-Aviv annonserte under innflyvningen at man snart ville begynne nedstigningen og lande i Palestina. Kapteinen annonserte dette først på spansk før han gjentok dette på engelsk.

Noen av de jødiske passasjerene ble rasende og konfronterte piloten med “navnerotet”. Den israelske avisen ynetnews skriver at det hele ble så vollsomt at piloten måtte låse seg inn i cockpiten. 

IBERIA har på sin side beklaget det hele, piloten får ikke lenger fly til “Isreael / Palestina”. Det spanske flyselskapet beklager hendelsen og sier i en uttalselse at «kapteinen forsnakket seg». Frem til 1948 var området man i dag kaller «Isreal» kalt nettopp «Palestina». Området har i hovedsak vært kalt «Palestina» av både grekere og romere siste tusen år.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter