I fengsel for å ha amputert hånden

Publisert

En mann fra Castellón er av spansk høyesterett dømt til tre og et halvt års fengsel for forsikringssvindel etter å ha amputert hånden med vilje. Mannen som på forhånd hadde tegnet poliser hos flere forsikringsselskaper skal ha hevdet å ha mistet hånden da han kjørte av veien med bil. I tillegg til fengselsstraffen må mannen betale tilbake de 335.000 euroene han allerede har mottatt i forsikring.

Hendelsen går tilbake til 2007, en ulykke mannen selv skal ha iscenesatt. Da politiet rykket ut til ulykkesstedet stod bilen i flammer og mannen lå ved siden av og røykte en sigarett. Mannen er ikke blitt trodd i sin historie. Retten legger vekt på at han før ulykken tegnet poliser i flere forskjellige forsikringsselskap, forsikringer hverken han eller kona hadde økonomi til å betjene.

Etterforskningen av den påståtte ulykken skal også ha avslørt flere feil i mannens forklaring. Bilen skal blant annet ha holdt lav fart og avkjøringen skal ha skjedd på en kontrollert måte. Politiet skal også ha påvist at brannen som oppstod i bilen var påsatt og at hånden som ble funnet i den brente bilen var skåret av før ulykken.

Høyesterett (Tribunal Supremo) stadfester dermed dommen fra provinsdomstolen i Castellón fra januar i år. Fengselsstraffen er imidlertid redusert fra fire til tre og et halvt år. Årsaken til mannens desperate handling skal ha vært gjeldsproblemer.

Foto: Høyesterett i Madrid (Tribunal Supremo).

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter