Huseiere får styrket rettighetene overfor okkupanter

Publisert

Kongressen i Madrid har vedtatt en ny lov som gir huseiere rett til å kaste ut okkupanter innen tjue dager. Loven som har fått tilnavnet «lov om utkastelse ekspress» innebærer at enhver privatperson som har fått eiendommen okkupert kan kreve å få den tilbake «umiddelbart». Lovendringen vil ikke gjelde for eiendomsfirmaer og andre kommersielle aktører. Sistnevnte gruppe vil som i dag måtte belage seg på lengre behandlingstid før dom og utkastelse kan oppnås.

Forslaget som nå venter behandling i Senatet er stemt frem av det konservative regjeringspartiet Partido Popular, Ciudadanos og andre høyere-sentrumspartier. Venstresiden i Kongressen sa på sine side nei til loven, herunder det spanske arbeiderpartiet PSOE og det nye partiet Podemos. Opposisjonen mener loven ikke gir sikkerhet mot urimelig utkastelse av familier og gjeldsofre som ikke har annen bolig. Sistnevnte parti Podemos mener loven vil kunne komme i strid med borgernes fundamentale rettigheter. Partiet har derfor varslet at de vil ta saken til den spanske forfatningsdomstolen (Tribunal Constitucional). Også organisasjonen for gjeldsofre i Spania, Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH), er imot loven.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter