Hundrevis av dyrebutikker stenges

Publisert

Rundt 400 butikker som selger kjæledyr vil måtte stenges i Valencia-regionen. Dette er konsekvensen av Spanias nye dyrevern-lov skal man tro representanter for bransjen som nå roper varsko. Nå samler de inn signaturer for å stoppe den nye loven.

Valper brukes som “innkastere”

Noe av lovens formål er å få slutt på at man i dyrebutikker bruker “søte dyr” som trekkplaster og for å fange mulige kunders blikk. Loven er ment å bekjempe misbruk av dyr. Og med det forbys utstilling av dyr for kommersielle formål.

Svette og varme hundevalper som puster og peser fra glassmontere har lenge vært et vanlig syn ved spanske handlesenter.

Salg av dyr via mellommenn, inklusive butikker, blir nå forbudt. Eneste som nå kan selge hundevalper, katter, hamstere og andre dyr er den som er ansvarlig for avl av dyret. Privatpersoner har ikke lov å ta betalt når et dyr bytter eier, og dette skal være spesifisere i kontrakt.

Loven er også ment å gjøre det mer vanlig å adoptere forlatte dyr. I Spania er det et stort problem at folk forlater sine kjæledyr eller kaster kattunger og hundevalper på gaten eller i søpla.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter