13.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
18.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Hundedrap skaper spansk rettshistorie

En mann fra Madrid som drepte sin hund etter at den gjorde fra seg inne stod for retten denne uken i det som er den aller første dyremishandlingssak som ender opp i spansk domstol.
Hunden ble drept av sin eier i 2008. Forbrytelsen fant sted når eieren av en seks måneder gammel hund ved navn heter Chula, oppdaget at den hadde gjort fra seg inne i huset hans.

En mann fra Madrid som drepte sin hund etter at den gjorde fra seg inne stod for retten denne uken i det som er den aller første dyremishandlingssak som ender opp i spansk domstol.
Hunden ble drept av sin eier i 2008.

Forbrytelsen fant sted når eieren av en seks måneder gammel hund ved navn heter Chula, oppdaget at den hadde gjort fra seg inne i huset hans.
Da han oppdaget ekskrementene sparket mannen til hunden, har eierens kjæreste senere innrømmet.  Etter hendelsen oppdaget kjæresten at hunden var dårlig. Da ringte hun eierens mor og de to kvinnene levert Chula til en lokal veterinær og forklarte årsaken til hundens skader. Veterinæren klarte å stabilisere dyret, men den måtte overføres til et annet behandlingssenter for behandling av alvorlige skader. Hunden Chula døde noe senere på grunn av alvorlige indre skader.
De to veterinærer som var involvert i behandlingen av hunden anmeldte eieren for dyremishandling. Dyrevernbeskyttelsen el Refuego har nå tatt Chulas eier til retten og håper på et års fengsel.
«Det har vært en lang ventetid, men det var verdt det,» sa Nacho Paunero, president i El Refugio i en uttalelse.
«Dette er første gang en spansk domstol vil dømme noen for dyremishandling, takket være to veterinærer,» sier Paunero.
«Dette er en gledens dag for de av oss som vier oss til arbeidet med å forsvare og beskytte dyrenes rettigheter,» la han til.

 

Relaterte saker

- Advertisement -