Hund i Spania ? Nå må du tegne en obligatorisk forsikring

Publisert

En ny dyrevelferdslov som trer i kraft i Spania 29. september, innebærer at alle som har hund hjemme må tegne ansvarsforsikring.

I Spania vil dette påvirke mange mennesker. Landet har mer enn ni millioner hunder, noe som betyr at det er dobbelt så mange kjæledyr i spanske husholdninger som det er barn. Fra 29. september trer landets nye dyrevelferdslov i kraft, som har som mål å fremme beskyttelse og forhindre at dyr blir forlatt. Loven inneholder en viktig bestemmelse om ansvarsforsikring for hunder, som til nå bare har vært obligatorisk for raser som anses som potensielt farlige. I noen regioner var denne forsikringen påkrevd, men i henhold til den nye loven vil den være obligatorisk i hele landet, og for alle hunderaser.

I loven, som ble publisert i den offisielle statstidende (BOE) 28. mars, heter det: «Når det gjelder hundeeierskap og gjennom hele dyrets levetid, må eieren tegne og opprettholde en ansvarsforsikring for skader på tredjeparter, som inkluderer de som er ansvarlige for dyret, for et beløp som er tilstrekkelig til å dekke eventuelle utgifter som oppstår, og som skal fastsettes ved forskrift».

Loven sier også at de som velger å bli hundeeiere «må godkjenne at de har gjennomført et kurs for hundeeiere, som vil være gyldig på ubestemt tid. Kurset skal være gratis og innholdet skal fastsettes ved forskrift».

De fleste selskapene i bransjen har allerede dyreforsikringer, noen av dem kun med ansvarsforsikring, mens andre har flere dekninger som kan legges til, for eksempel veterinærdekning eller telefonassistanse. I noen tilfeller begrenser selskapene alderen på kjæledyrene som kan dekkes – for eksempel fra tre måneder til ni år – og tilbyr forsikringsalternativer for andre typer eksotiske dyr, som fugler eller reptiler. Prisene kan variere fra 50 til over 100 euro per år.

Translated with DeepL

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter