Hund i Spania ? Nå må du tegne en obligatorisk forsikring

Publisert

En ny dyrevelferdslov som trer i kraft i Spania 29. september, innebærer at alle som har hund hjemme må tegne ansvarsforsikring.

I Spania vil dette påvirke mange mennesker. Landet har mer enn ni millioner hunder, noe som betyr at det er dobbelt så mange kjæledyr i spanske husholdninger som det er barn. Fra 29. september trer landets nye dyrevelferdslov i kraft, som har som mål å fremme beskyttelse og forhindre at dyr blir forlatt. Loven inneholder en viktig bestemmelse om ansvarsforsikring for hunder, som til nå bare har vært obligatorisk for raser som anses som potensielt farlige. I noen regioner var denne forsikringen påkrevd, men i henhold til den nye loven vil den være obligatorisk i hele landet, og for alle hunderaser.

I loven, som ble publisert i den offisielle statstidende (BOE) 28. mars, heter det: “Når det gjelder hundeeierskap og gjennom hele dyrets levetid, må eieren tegne og opprettholde en ansvarsforsikring for skader på tredjeparter, som inkluderer de som er ansvarlige for dyret, for et beløp som er tilstrekkelig til å dekke eventuelle utgifter som oppstår, og som skal fastsettes ved forskrift”.

Loven sier også at de som velger å bli hundeeiere “må godkjenne at de har gjennomført et kurs for hundeeiere, som vil være gyldig på ubestemt tid. Kurset skal være gratis og innholdet skal fastsettes ved forskrift”.

De fleste selskapene i bransjen har allerede dyreforsikringer, noen av dem kun med ansvarsforsikring, mens andre har flere dekninger som kan legges til, for eksempel veterinærdekning eller telefonassistanse. I noen tilfeller begrenser selskapene alderen på kjæledyrene som kan dekkes – for eksempel fra tre måneder til ni år – og tilbyr forsikringsalternativer for andre typer eksotiske dyr, som fugler eller reptiler. Prisene kan variere fra 50 til over 100 euro per år.

Translated with DeepL

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter