Høysesongen i gang på Costa Blanca

Publisert

Påsken markerte starten på årets høysesong for flyreiser til Costa Blanca. Flere flyselskaper har utvidet sine tilbud. Først ut med nye destinasjoner er SAS som under årets sommersesong flyr direkterute fra Bodø. Fra slutten av mars til slutten av oktober er det forventet rundt 11,5 millioner passasjerer innom flyplassen i Alicante.

Flyplassen Alicante-Elche vil i løpet av sommersesongen betjene mer enn 66.300 flyreiser. Det er en økning på 2,4 prosent fra samme periode i fjor. Fra palmesøndag den 25. mars og frem til 27. oktober er det forventet at 11,5 millioner mennesker skal innom flyplassen, tre prosent mer enn i fjor.

Mellom 2015 og 2017 økte antallet passasjerer ved Alicante-flyplassen med nærmere tre millioner. Det totale antallet passasjerer var i fjor på over 13,7 millioner, et nivå man forventer vil holde seg i årene fremover. At land som Tunisia, Tyrkia og Egypt har gjenvunnet noe av den tapte turismen de siste årene, ser foreløpig ikke ut til å ha rammet pågangen til Costa Blanca.

I forbindelse med årets sommersesong har Aeropuerto de Alicante-Elche introdusert seks nye destinasjoner. Foruten Bodø som flys av SAS, er det opprettet direkteruter til Pardubice (Tsjekkia), Stuttgart (Tyskland), Lyon (Frankrike), Sant Petersburg (Russland) og Berlin (Tyskland).

Les også: Storsatsing på flyreiser til Russland 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter