Høyreekstreme marsjerte i Madrid

Publisert

Over tusen personer deltok lørdag 21. mai i en høyreekstrem markering i Madrid. Demonstrasjonen som ble fulgt av politiet var arrangert av Hogar Social Madrid, en organisasjon som regnes som fascistisk og nynazistisk. Demonstrantene hadde samlet seg under parolen «Forsvar Spania, forsvar ditt folk» og skal blant annet ha ropt «Spanjoler ja, flyktninger nei» og gjort hyllester til Franco. Organisasjonen har også tidligere arrangert liknende demonstrasjoner i den spanske hovedstaden.

Ordføreren i Madrid, Manuela Carmena (Ahora Madrid), hadde på forhånd bedt regjeringen stoppe demonstrasjonen til Hogar Social Madrid på grunn av faren for rasistiske utsagn og hatytringer mot homofile og andre minoriteter.

Fra før var det gitt tillatelse til en annen og mottsatt markering arrangert av organisasjonen Madrid para todas (Madrid for alle), noe byrådet mente kunne føre til konfrontasjoner. Sistnevnte aksjon var en markering mot fascisme og alle former diskriminering.

Madrid para todas hadde på forhånd begrunnet sin aksjon med at høyreekstreme grupper ikke hører fortiden til i Spania, men i aller høyeste grad eksisterer i dagens samfunn. Det ble blant annet vist til at man de siste månedene skal ha opplevd et økende antall aggresjoner av rasistisk og homofobisk karakter rundt omkring i landet.

Den høyreekstreme markeringen der over tusen personer skal ha deltatt møtte sterke reaksjoner. Demonstrasjonen skal imidlertid ikke ha kommet ut av kontroll. Større politistyrker var satt inn for å kontrollere situasjonen.

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter