Høyreekstreme Blas Piñar er død

Publisert

Den høyreekstreme spanske politikeren Blas Piñar er død 95 år gammel. Piñar regnes som den som tok over arven etter Franco. Han var en svoren katolikk og blir i avisen El País betegnet som et ikon for det ekstreme høyre i Spania. Etter diktatorens død stiftet han partiet Fuerza Nueva, senere Frente Nacional og var blant annet medlem av parlamentet fra 1979 til 1982.

Piñar er kjent for åpent å ha forsvart Francos statskupp i 1936, var imot at regimet skulle oppløses og var helt frem til det siste en ivrig deltaker i de årlige 20. november-markeringene av diktatorens død. Blas Piñar døde i sitt hjem i Madrid 28. januar.

(Foto: Blas Piñar under en hyllest av Francisco Franco og stifteren av Falangistpartiet José Antonio Primo de Rivera i Madrid 18. november 2007, Manuel Escalera)

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter