Høyre-ekstreme Vox vant takket være psykisk utviklingshemmede

Publisert

I den lille landsbyen Gotarrendura vant det høyre-ekstreme partiet Vox i årets nasjonale og regionale valg. Og alt tyder på at lovendringen som for første gang lar folk med psykisk utviklingshemming stemme, er forklarlingen på den overraskende seieren for det kontroversielle partiet.

I landsbyen bor det langt flere kvinner enn menn. Partiet som vant, Vox, jobber aktivt mot kvinners rettigheter.

Gotarrendura har bare 161 innbyggere, av disse er 107 kvinner. Landsbyen har her et kloster hvor beboerne er kvinner med psykisk funksjonshemming og til nå har disse ikke kunne stemme i Spania. Ved valget nå i 2019 endret dette seg og med det fikk landsbyen nye stemmeberettigede. Blant de 19 nye som ble registrert i valgmantallet for 2019 var 18 psykisk utviklingshemmede kvinner fra klosteret.

Antallet nye stemmeberettigede i Gotarrendura stemmer mistenkelig nok med den økte oppslutningen de to høyrepartiene i kommunen fikk tilsammen, altså Vox og Partido Popular.

En av kvinnene som bor på senteret nonnene driver fortalte til en lokal journalist hvordan man stemte valgdagen. «Nonnene ga oss valgsedler og ba oss å ikke si noe». I det bryter flere av beboerne fnisende inn i samtalen og sier «vi stemte på Jesus Kristus». En annen av beboerne forteller om hvordan nonnene som driver senteret ga «en praktisk innføring i politikk og partiene, hvem som er imot kirken og for abort og aktiv dødshjelp».

Ledelsen av klosteret nekter for å ha utstyrt beboere med ferdigutfylte stemmesedler. Lederen for det lokale valgbordet sier alle beboerne fra klosteret kom ned ferdig utfylte papirer valgdagen.

Vox er et erke-konservativt parti med medlemmer som åpent forsvarer General Francos fascist-diktatur, man kjemper for retten for tyrefekting, religiøse opptog og mot lover spesifikt for kvinners rettigheter, det samme gjelder homofiles rettigheter, Vox er i mot kvinners rett til abort og de vil gi kirken mer penger og makt. Partiet er også imot innvandring til Spania og partiet har kontakter med Frankrikes Le Penne.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter