Høyhastighetstog til Barcelona i 2016

Publisert

Mandag 27. januar begynte arbeidet med høyhastighetstoget (AVE) som skal gå fra Valencia-regionen og nordover til Barcelona. Arbeidet starter med strekningen Castellón til Moncófar nord for Costa Blanca. Spanske myndigheter har sagt at utbyggingen i Comunidad Valenciana prioriteres og skal være ferdig i 2016. Da blir det mulig å reise med tog fra Alicante til Barcelona på tre timer.

Arbeidet inngår i byggingen av den såkalte Middelhavskorridoren som skal gå fra Frankrike i nord til Andalucia helt syd i Spania. Korridoren, som er ventet ferdig i 2030, bygges for både høyhastighetstog, vanlige passasjertog og godstog og har til hensikt å gjøre transport mellom nord og syd mer effektiv.

Spania har de siste årene satset stort på å bygge ut linjene. Arbeidet er også klassifisert som en viktig del av basisnettet i Europa. Rundt 40 prosent av finansieringen til utbyggingen i Spania kommer fra EU.

I desember åpnet AVE-forbindelsen fra Barcelona til Paris, en tur som tar litt over seks timer. Når traseene i både Valencia-regionen og Catalonia står klare vil man kunne komme seg med tog fra Costa Blanca til den franske hovedstaden på litt over ni timer. Det går også AVE-tog fra Alicante til Madrid, åpnet i juni i fjor.

(Bilde: La Rambla, Barcelona, Wikimedia Commons)

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter