Høyhastighetstog Alicante-Valencia

Publisert

Byggingen av traseen for høyhastighetstog (AVE) mellom Alicante og Valencia skal prioriteres. Arbeidet har de siste ti årene ligget brakk. I følge Spanias departement for utvikling og samferdsel Ministerio de Fomento skal byggingen nå fortsette for fullt. Målet er å ha linjen ferdig innen utgangen av 2017. Reisetiden mellom de to byene vil dermed komme ned i 55 minutter.

Byggingen av den nye linjen for høyhastighetstog mellom Alicante og Valencia regnes som svært viktig for både passasjertrafikk og godstransport langs Middelhavet. Forbindelsen vil kunne bli den mest lønnsomme av alle strekninger i det spanske AVE-nettet med nærmere én million reisende i året. Toget vil også være viktig for byene Elche og Orihuela, skriver avisen Información.

Linjen som nå bygges vil gå gjennom La Encina i Villena og har samme sporvidde som det spanske høyhastighetstoget AVE (Alta Velocidad Española). Toget som skal betjene strekningen er imidlertid av typen Avant, et tog som brukes på kortere distanser enn AVE og holder noe lavere hastighet (mellom 220 og 250 kilometer i timen).


Middelhavskorridoren

Strekningen Alicante-Valencia inngår i den såkalte Middelhavskorridoren, et omfattende nett av toglinjer fra Frankrike i nord til Andalucia syd i Spania. Korridoren bygges for høyhastighetstog, vanlige passasjertog og godstog og er ventet ferdig i 2030. Hensikten er å gjøre transport mellom nord og syd mer effektiv. Prosjektet får støtte av EU og fondet for regional utvikling (European Regional Development Fund).

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter