Høye temperaturer i havet skyldes klimaendringer

Publisert

Vannet i havet utenfor Costa Blanca måler nå 25 varmegrader. Temperaturen i Middelhavet utenfor Alicante er hele tre grader varmere nå enn det som har vært normalt for denne delen av juni.

Direktør for institutt for meteorologi ved universitetet i Alicante, Jorge Olcina, sier at de høye temperaturene i havet blir de største problemene knyttet til klimaendringer i regionen.

Høye temperaturer i havet bidrar kraftig til f.eks. tropenetter. Man har målt fire ganger så mange tropenetter nå enn tilbake i 1980 f.eks. Temperaturen driver også uvær, bare siden år 2000 har antallet tordenstormer økt mye.

Temperaturen gjelder målinger gjort et godt stykke ute til havs, temperaturen på grunne områder langs strendene er enda høyere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter