Hoppet inn i ringen for å trøste oksen

Publisert

I midten av august fikk tilskuerne ved tyrefekter arenaen i Malaga se en kvinner som hoppet ned i ringen og rolig går bort til den døende oksen tyrefekteren har stukket sverdet sitt i. Dette er 38 år gamle Virginia Ruiz, en dyrevernaktivist, som ønsker å gi den døende øksen en LITT bedre avslutning på livet.

 

Hun legger seg over oksen og forsøker å trøste dyret som tar sine siste pust.

 

– Jeg kunne høre ham skrike ut i smerte, det var da jeg hoppet ned i ringen og gikk over til ham sa Virginia Ruiz.

 

Det tok ikke lang tid før «tøffe» menn i trange fargerike tettsittende bukser drar aktivisten bort fra oksen. Tyrefekterne og organisatorne dro kvinnen bort samtidig som tilskuere roper «fuera!». Hun uttalte etter hendelsen at «De kalte meg ting, de sparket meg, spyttet på meg, ba meg dra tilbake til kjøkkenet og kalte meg en hore.»

 

Oksen ble spiddet til døde.

 

Få tilskuere til tross for gratisk inngang

Ruiz sier hun gikk inn på tyrefekter-arenaen denne dagen fordi det var gratis. Hun sier stadioen knapt hadde 1500 tilskuere denne dagen. Skyggesiden var litt over halvfull og resten av tyrefekter-arenaen var tom.

 

 

Gjennom Europa Parlamentet subsidieres den spanske tyre-fektingen med ca 600 millioner Euro hvert år ifølge flere kilder. Den spanske staten subsidierer årlig ca 130 millioner Euro, hvor primært Partido Popular støtter opp om dette. Tyrefekting er forbudt i Spanias mer progresive regioner, blant annet i Katalonia og på Baleares.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter