Hjemløse får gratis helsetjeneste

Publisert

Valencia vil gi gratis helsetjeneste til hjemløse. Tilbudet skal gis til alle som oppholder seg fast i byen, enten «bostedsadressen» er en benk i en park eller et minibanklokale. Med det nye tiltaket følger Valencia etter Barcelona som er i gang med et liknende prosjekt. Byrådet i Valencia oppfordrer andre kommuner til å gjøre det samme.

Det anslås at rundt 500 mennesker bor på gaten i regionshovedstaden Valencia. For å få rett til gratis helsetilbud (som alle andre innbyggere allerede nyter godt av) må de husløse registreres som borgere av byen, såkalt empadronamiento. Kommunen har gjort 62 nye ansettelser for å ta fatt på utfordringen. De husløse vil bli informert og veiledet om registreringen i kommunens register (Padrón). Kommunen vil koordinere arbeidet med frivillige organisasjoner som allerede jobber med hjemløse.

Registreringen gjøres for alle som oppholder seg fast i byen, enten de sover på gaten, i en park eller et minibanklokale, skriver avisen El País. Problemet løses praktisk ved at de i kommunens registre blir gitt den samme adressen som nærmeste kommunale senter eller sosialkontor.

Les også: Dystre tall på fattigdom i Valencia

Foruten gratis helsetjeneste vil de som registrerer seg få rett til en rekke tjenester fra både by og regionsadministrasjonen i Valencia, herunder sosial stønad, diettpenger og honnørkort for gratis reise med kollektivtransport. Som registrert borger vil hjemløse også kunne søke om sosialbolig og gratis arbeidslivskurs.

Det nye tilbudet gjelder ikke bare alle som i dag bor på gaten, men også folk som ikke kan vise til et formelt leieforhold i en bolig, fordi de for eksempel bor i løsere organiserte kollektiver, herberger, pensjonater og assisterte boliger.

Med det nye tiltaket følger Valencia etter Barcelona som allerede har gått i gang med et liknende prosjekt. Byrådet i Valencia oppfordrer andre kommuner til å gjøre det samme.

Les også: Richard Gere hjelper hjemløse i Valencia 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter