Hjelper utenlandske bilister i Spania

Publisert

Er det rimelig å bøtelegge utenlandske bilister som ikke aner hva de har gjort galt? Nei, mente en politimann fra trafikkpolitiet på Costa Blanca og startet Facebook-siden N332 Driving Spain. Nettsiden gir deg svar på spørsmål om trafikkregler i Spania – om alt fra røyking i bli og bruk av barneseter, til hva slags skotøy det er tillat å ha på seg når man kjører. Nettsiden ble opprettet for to år siden og har i dag over 100.000 følgere.

Da prosjektet N332 Driving Spain ble startet opp for to år siden hadde spanske trafikkmyndigheter Dirección General de Tráfico (DGT) angivelig kun en tekst oversatt til engelsk. Den handlet om hvordan man skulle betale bøter man allerede var ilagt.

Ideen til Facebook-siden kom fra Francisco Morales, politibetjent i Guardia Civils trafikkpoliti på Costa Blanca. Morales erfarte at mange bilister som skulle bøtelegges for overtredelser skjønte lite eller ingenting av spansk. Å gi folk bøter uten at de forstod hva de hadde gjort galt virket urimelig. Han bestemte seg derfor for å gjøre noe med problemet.

I dag jobber Morales sammen med et team av andre politifolk som ved siden av være politi hjelper utenlandske bilister på engelsk. 

«We are a group of Spanish Traffic Police Officers who have decided to create this site to inform all expats and tourist who visit Spain about the Spanish Traffic Law. We think it is unfair to fine them for breaking rules they did not know it» heter det i introduksjonen til nettsiden. På to år har den fått over 100.000 følgere.

Prosjektet har også gitt liv til en nettside med samme navn som drives av et engelskspråklig team. De to teamene samarbeider om å informere utenlandske bilister om spanske trafikkregler.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter