Hjelpen klar. Flyktningene uteblir

Publisert

Ordføreren i Barcelona, Ada Colau, etterlyser flere flyktninger. Den katalanske hovedstaden er ved hjelp av Røde Kors, frivillige og kommunal hjelp klar til å ta imot sin del av kvoten som Spania ble enige med EU om i fjor, men der det til nå kun er kommet en brøkdel.

Ordføreren er kritisk til Spanias og EUs håndtering av flyktningkrisen i Europa og mener det jobbes for tregt og at administrasjonene står i veien for at de som trenger hjelp kan nå frem til byen. Kommunen har derfor innledet et direkte samarbeid med lokale myndigheter på den greske øya Lésvos og den italienske øya Lampedusa der pågangen av flyktninger har vært stor.


Demonstrasjon i Madrid

Samtidig med Barcelonas etterlysning av flyktninger, skaper den nye flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia harme hos mange. Onsdag 16. mars tok tusenvis til gatene i Madrid i protest. Det reageres på både EUs og Spanias rolle i behandlingen av krisen og at flyktninger ikke når frem til spanske byer og får den hjelpen de trenger.

Over 5.000 mennesker skal ha stilt opp i markeringen, med krav om at den nye avtalen forkastes.

Les også:

Motsetter seg kollektiv flyktningretur

Les også:

Åpner hjemmene for flyktninger

“Protestpartiet” vant i Barcelona

 

 

 

Foto: Ordføreren i Barcelona, Ada Colau.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter