Historisk kokainbeslag i banankasser

Publisert

Tollmyndigheter og politi i Andalucia har gjort et av historiens største kokainbeslag i Spania. Nærmere 6 tonn av det narkotiske stoffet ble i begynnelsen av desember funnet i havnen i Algeciras. Forsendelsen var kamuflert i banankasser og kom fra Colombia. Beslaget er det andre største av kokain i Spania, etter at en båt med 7,6 tonn ble tatt på åpent hav i 1999.

Partiet med kokain som ble funnet i Algeciras var på 5.883 kilo og har en antatt gateverdi på 210 millioner euro, over 2 milliarder norske kroner. Forsendelsen skulle videre til Barcelona. I følge avisen El País ble ingen personer pågrepet under operasjonen. Politiet Guardia Civil følger imidlertid spor i etterforskningen som vil kunne lede til arrestasjoner.

Kokainbeslaget i Algeciras kommer kort tid etter et større heroinbeslag i Barcelona. Den 21. november ble et parti med 330 kilo heroin tatt i byens container-havn. Narkotikaen var kamuflert i sementsekker og kom fra Tyrkia. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter