Hetebølge på Costa Blanca

Publisert

Ankomsten av varm luft fra Sahara har ført til at man mange steder i Alicante-provinsen de siste dagene har registrert temperaturer opp mot 40 grader. I Valencia by ble det tirsdag 26. august målt hele 41,6 grader.

Ankomsten av varm luft fra Sahara har ført til at man mange steder i Alicante-provinsen de siste dagene har registrert temperaturer opp mot 40 grader. I Valencia by ble det tirsdag 26. august målt hele 41,6 grader.

Samme dag oversteg temperaturene 39 grader både langs kysten av Alicante-provinsen og i innlandet. Det ble for eksempel målt 39,9 grader i Orihuela, 39,7 grader i Pego, 38,4 grader i Villajoyosa og 36 grader i Benidorm. Liknende temperaturer er også registrert i Vega del Segura, Murcia og flere steder i Andalucia som Sevilla, Cordoba, Jaén og Granada.

Det varme været har også påvirket temperaturen i Middelhavet. Badetemperaturen langs den spanske middelhavskysten er nå 28 grader.

Mildere temperaturer i vente
Det spanske meteorologiske institutt melder at hetebølgen vil vedvare i ytterligere 10 dager, men varsler at temperaturene vil bli mildere.

Innenriksdepartementet har sammen med Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap gått ut med en rekke anbefalinger til selvstyreregionene i forbindelse med hetebølgen.

Unngå solen og drikk masse vann
Sivilforsvaret anbefaler folk å oppholde seg på godt ventilerte områder, minimere soleksponering (spesielt hvis man utfører fysisk trening og liknende aktiviteter), og velge lyse klær som dekker så mye av hudoverflaten og hode som mulig. Videre anbefales hyppig inntak av vann og væsker sammen med ”lys og vanlig” mat som frukt og grønnsaker. Sivilforsvaret ber også om at man følger ekstra godt med eldre, bevegelseshemmede og de som bor alene eller i isolerte områder.

Økt brannfare
Dessuten bør man være spesielt oppmerksom på den økte skogbrannfaren i de nærmeste dagene og unngå “uaktsomhet” ved å kaste sigaretter, søppel og glassflasker, eller tenne bål på fjellet og områdene rundt.

De som er fanget av brann bør umiddelbart kontakte 112 og unngå å dypere inn i fjell eller skog. I henhold til anbefalingene fra sivilforsvaret bør man å holde seg i områder med høy synlighet og selvfølgelig etterkomme pålegg fra de lokale brannmyndighetene.

Mens noen sliter med varmen er det andre som gnir seg i hendene over de høye temperaturene. Iskremprodusentene forventer å selge 300 millioner is i løpet av hetebølgen. Vannselskapet i Alicante, Aguas de Alicante, forteller at det daglige vannforbruket til byens innbyggere under den siste ukens hetebølge har oversteget 124 millioner liter vann.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter