Hertuginnen av Alba er død

Publisert

Den spanske hertuginnen Cayetana Fitz-James Stuart er død 88 år gammel. Hertuginnen som var den 18. i rekken til å inneha tittelen som overhode av Casa de Alba ble innlagt på sykehus søndag 16. november med lungebetennelse og hjerteproblemer. Den folkekjære adelskvinnen skal de siste årene ha fått helsetilstanden forverret og har bare ved få anledninger vist seg offentlig. Ved siden av å være en svært populær person blant spanjoler var hun også den aristokraten i Spania som hadde flest adelstitler. Hertuginnen døde hjemme i sitt palass i Sevilla omgitt av sine nærmeste.

Hertuginnen av Alba ble født i Liria-palasset i Madrid den 28. mars 1926. Hun var datter av Don Jacobo Fitz-James Stuart y Falcó, hertug av Alba og Berwick, og María del Rosario de Silva y Gurtabay, markise av San Vicente del Barco. Hertuginnens gudfedre var ingen ringere enn spanskekongen Alfonso XIII og dronning Victoria Eugenia.

Tittelen Duquesa de Alba fikk doña Cayetana i 1953 da faren hennes døde. Moren hadde tidligere gått bort som følge av tuberkulose i en alder av kun 33 år. I tillegg til å overta posisjonen som overhode av Casa de Alba fikk Cayetana overført både morens og farens adelstitler, noe som gjorde henne til den høyeste adelige personen i Spania med til sammen femti titler.

I 2011 skal hertuginnen i forbindelse med sitt giftemål med Alfonso Díez ha overført formuen til sine seks barn, verdsatt til rundt én milliard euro. Barna skal ha arvet 110 millioner euro hver. Eldste sønn Carlos Fitz-James Stuart overtar tittelen som hertug av Alba og ansvaret for familiens tre palasser, Liria i Madrid, Monterrey i Salamanca og Dueñas i Sevilla.

Hertuginnen av Alba døde 20. november i sitt hjem i Palacio de las Dueñas i Sevilla omgitt av sine nærmeste.

Les også:

Frykter for helsen til spansk hertuginne

Hertuginnen av Alba (85) er nå endelig nygift

 

Foto: Bilde av hertuginnen sammen med sin mor doña Rosario.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter