Henla gruppevoldtekt-anklager

Publisert

Fire nakne Femen-aktivister kastet egg på det spanske innenriksdepartementet sitt hovedkvarter torsdag 28. august for å protestere mot henleggelsen av en gjengvoldtektssak i Malaga.

Fire nakne Femen-aktivister kastet egg på det spanske innenriksdepartementet sitt hovedkvarter torsdag 28. august for å protestere mot henleggelsen av en gjengvoldtektssak i Malaga.

Kvinnene fra feminist-gruppen poserte for fotografene utenfor Spanias innenriksdepartementet bygningen i Madrid med meldinger som for eksempel “Voldtekt = Spanias Varemerke”, “Nei betyr nei” og “voldtekt er ikke tradisjon” skrevet på sine nakne overkropper.

De ropte slagord som “voldtektsforbrytere skal kastreres” og kastet egg mot bygningens fasade, som et symbol på menns testikler. Huevos, som egg heter på spansk er et slangord for testikler.

Den nakne kvartetten protesterte mot en dommeravgjørelse som henla en sak mot fem menn som ble arrestert tidligere i august over en påstått voldtekt under Malagas årlige Feria-festival.

I motsetning til ved tidligere anledninger valgte politiet valgte ved denne anledningen å ikke arrestere Femen-aktivistene.

Spanias regjeringsparti Partido Popular har blitt sterkt kritisert de siste ukene for uttalelser fra to av sine mest fremtredende lokalpolitikere og, ikke minst, for en anti-voldtekts guide utgitt av innenriksdepartementet, hvor kvinner oppfordres til å trekke for gardinene for å unngå å bli voldtatt.

Malagas ordfører, Francisco de la Torre, ble kritisert for å spille ned betydningen av den påståtte voldtekten ved å si “det skjer mer enn tusen voldtekter hvert år i Spania – la oss ikke gi et inntrykk av at Malaga er en utrygg by.”

Mens ordføreren i den største av de nordlige spanske byene, Valladolid, har blitt voldsomt kritisert for i en radiosending å ha uttalt at voldtektsanklager bør granskes og at han ville føle seg urolig dersom han var alene med en kvinne i en heis i tilfelle hun feilaktig anklaget ham for voldtekt.

Uttalelsene førte til demonstrasjoner i Valladolid, hvor over 500 demonstranter dannet en kjede av brystholdere som omkranset rådhuset i Valladolid rådhus og krevde ordførerens avgang.

Femen er en feministisk protestgruppe som ble grunnlagt i Ukraina i 2008 og som har høstet internasjonal berømmelse for toppløse demonstrasjoner mot blant annet sexturisme, anti-abortlover og religiøs institusjoner.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter