20.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Helsesektoren er under stort press

Denne sjette bølgen av Corona-smitte har fått store konsekvenser for helsevesenet. Oppføling av kronisk syke må nå vente i det Corona-pasienter tar opp mesteparten av tiden til leger og sykepleiere, svært mange av de alvorlig syke er ikke-vaksinerte.

Takket være vaksinen greier helse-sektoren å ta hånd om både Corona-syke og andre akutte syke. Trykket på helsesektoren er fortsatt stor men antallet på intensiv-avdeling nå er bare på 44% sammenliknet med det man så i januar 2021.

Mange klinikker har ikke ledige timer før i midten i januar for ikke-akutte tilfeller. Det er lange køer utenfor flere helse-sentre i regionen nå.

Dobbelt så høy risiko for ikke-vaksinerte

I Valencia regionen har man vaksinert over fire millioner personer i løpet av 2021. I denne sjette smitte-bølgen er det ikke-vaksinerte som i stor grad tar opp kapasiteten på sykehusene.

En studie utført av regionale myndigheter for Valencia-regionen viser at dødeligheten i denne sjette smitte-bølgen er 90% lavere enn tidligere.

Antallet blant de smittede som blir så syke at de må på sykehus er redusert med 75%.

Data viser også at ikke-vaksinerte har dobbelt så høy risiko for å havne på sykehus. Risikoen for å omkomme som følge av Corona-smitte er tre ganger høyere for de som ikke er vaksinert, dette i hele befolkningen. Blant de eldste (60-80år) er risikoen for å omkomme av sykdommen 14 ganger høyere for de som ikke er vaksinerte.

Relaterte saker

- Advertisement -