Helsesektoren er under stort press

Publisert

Denne sjette bølgen av Corona-smitte har fått store konsekvenser for helsevesenet. Oppføling av kronisk syke må nå vente i det Corona-pasienter tar opp mesteparten av tiden til leger og sykepleiere, svært mange av de alvorlig syke er ikke-vaksinerte.

Takket være vaksinen greier helse-sektoren å ta hånd om både Corona-syke og andre akutte syke. Trykket på helsesektoren er fortsatt stor men antallet på intensiv-avdeling nå er bare på 44% sammenliknet med det man så i januar 2021.

Mange klinikker har ikke ledige timer før i midten i januar for ikke-akutte tilfeller. Det er lange køer utenfor flere helse-sentre i regionen nå.

Dobbelt så høy risiko for ikke-vaksinerte

I Valencia regionen har man vaksinert over fire millioner personer i løpet av 2021. I denne sjette smitte-bølgen er det ikke-vaksinerte som i stor grad tar opp kapasiteten på sykehusene.

En studie utført av regionale myndigheter for Valencia-regionen viser at dødeligheten i denne sjette smitte-bølgen er 90% lavere enn tidligere.

Antallet blant de smittede som blir så syke at de må på sykehus er redusert med 75%.

Data viser også at ikke-vaksinerte har dobbelt så høy risiko for å havne på sykehus. Risikoen for å omkomme som følge av Corona-smitte er tre ganger høyere for de som ikke er vaksinert, dette i hele befolkningen. Blant de eldste (60-80år) er risikoen for å omkomme av sykdommen 14 ganger høyere for de som ikke er vaksinerte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter