Utelukker ny lockdown i Spania

Publisert

Spanias helseminister, Salvador Illa, brukte pressekonferansen 31. august fortelle journalistene at det ikke er på tale med noen ny nasjonal «karantene».

Selv om antallet nye smittede har økt i Spania er situasjonen nasjonalt slett ikke alarmerende.

– Situasjonen nå er en helt annen enn i mars. Halvparten av de smittede har ingen symptomer, snittalderen er langt lavere (rundt 40 år), presset på sykehusene er lavt og antallet døde kan ikke sammenliknes.

Helseministeren peker på økt mobilitet og slutt på generell-karantene som det som har drevet den økte smitten. Salvador Ila pekte også at et langt mer effektivt system for testing og smittesporing satt ut i live i løpet av august.

Er bekymret

Helseministeren sa under pressekonferansen at han er bekymret for situasjonen i Spania så lenge pandemien ikke er bekjempet. Dette vil kreve en endring i alles holdning og det vil i beste fall ta flere måneder før livet kan gå tilbake til det normale.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter