“Hatkriminalitet” på fotball-banen mot Vinícius jr. utløser ny antirasistisk lov

Publisert

“Spania er kjent som et land med rasister”, sier den brasilianske fotballspilleren.

Søndag 21. mai kunne man på Mestalla, Valencias fotballstadion, høre tilskuerne rope skjellsord mot Real Madrid-spissen Vinícius Júnior. Det var ikke første gang den brasilianskfødte spilleren opplevde dette, og det var heller ikke det eneste tilfellet av rasisme i den spanske La Liga de siste årene.

Vinicius eksploderte da fansen begynte å rope “ape” etter ham etter at kampen ble midlertidig avbrutt.

“I Brasil er Spania i dag kjent som et land med rasister”, sa han etter kampen, og antydet at landet hadde et problem med rasisme.

Det spanske likestillingsdepartementet var raskt på banen.

Sammen med sitt brasilianske motstykke lanserte de en felles uttalelse der de fordømmer rasistiske holdninger og understreker at de er “utålelige i et demokrati”.

Departementet, som ledes av Irene Montero, ønsker å gå et skritt videre og har nettopp kunngjort planer om å vedta en fremtidig antirasistisk lov.

Loven vil endre eksisterende lovgivning og fastsette strengere straffer for dem som diskriminerer minoritetsgrupper. Bøtene vil variere fra 300 til 500 000 euro, fengselsstraffene vil bli strengere, og det vil bli gjort endringer i straffeloven.

Selv om departementets arbeid ble påbegynt for et år siden, har utkastet blitt fremskyndet etter at fotballspilleren ble utsatt for rasistiske tilrop.

Montero har oppfordret sosialistpartiet, som har flertall i den spanske regjeringskoalisjonen, til å “engasjere seg en gang for alle” fordi loven “gjør det mulig å gå til roten av problemet”.

Vinícius’ sak har rystet Spania, men uten sosialistenes støtte vil loven ikke bli behandlet i parlamentet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter