Håper på turister til påske – mindre restriksjoner for de med egen bolig

Publisert

Organisasjone for hotelleiere i Valencia-regionen HOSBEC har vært i møte med presidenten for regionen Ximo Puig. Man har drøftet hvordan man på Costa Blanca vil lette til rette for gjenåpning av innreise og fri bevegelse mellom regionens tre provinser.

Vil at de med egen bolig skal få krysse interne grenser

Blant de forslagene myndighetene nå vurderer er enklere innreise for de som kan fremvise en hotell-reservasjon og de som kan vise at de eier eller disponerer en egen feriebolig. Forbudet mot å krysse regionens indre grenser rammer primært nasjonale turister som ville reist til Costa Blanca i bil eller buss. For reisende fra utlandet er det primært den obligatoriske Covid testen som kan være et problem. Reisende fra mesteparten av Norge er for tiden untatt kravet om en negativ Covid-test.

På Costa Blanca håper at turistene vil komme tilbake til den nært forestående påskeferien. Man ser også frem mot mai måned da britene har vil få opphevet restriksjonene de i dag blir møtt med ved hjemreise.

Representanter for HOSBEC (Asociación Empresarial Hostelera de Benidorm, Costa Blanca y Comunitat Valenciana) sier de legger opp til en forsvarlig åpning for turisme, det siste de ønsker er en ny smitte-bølge i etterkant av påskeferien som vil ødelegge for sommersesongen.

Vaksinerte og ikke-vaksinerte behandles likt – inntil videre

I denne omgang har ikke spanske myndigheter gitt noe signal om å gjøre reise enklere for de som kan bevise at man er vaksinert.

Dette vil trolig endre seg. EU har annonsert at de om kort tid vil annonsere flere detaljer rundt et mulig «digitalt-helsepass». Detaljene vil bli annonsert av Brussel i løpet av mars måned. Målet med dette «helse-passet» er å enklere åpne opp for reisende i EU-landene denne sommerferien.

Helsepasset vil inneholde informasjon om folks vaksine-status, resultat av Covid-19 test, eventuelt resultat av test for anti-stoffer.

Representanter for fly-bransjen i Spania har allerede tatt til orde for enklere reise for de som er vaksinert. Det er presidenten for Asociación de Líneas Aérea, Javier Gándara, som mener at et slikt «helsepass» vil kunne være nyttig for å få opp trafikken for luftfarten.

For nordmenn som pr. i dag ikke møtes med restriksjoner ved innreise i Spania vil et slikt pass kunne sikre fri hjemreise til Norge uten krav om hjemmekarantene dersom norske myndigheter godkjenner dette.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter