Håp for fri reise til Costa Blanca

Publisert

I Valencia-regionen ser man at man også i utlandet har lagt merke til den store kontrasten mellom regionen og resten av Spania. 1. oktober fjernet Belgia kravet til karantene for de som har vært i Valencia-regionen og enkelte av Kanariøyene.

Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen, har vært blant de minst rammede av Corona-viruset i Spania. Regionen har nå seks ganger færre smittede enn Madrid-regionen pr 100.000 innbyggere.

All publisert 2. oktober viser at det pr 100.000 er registert 647,91 nye smittede i Madrid-regionen. For Valencia-regionen er tallet 103,84.

I Spania håper man at Storbritannia, Nederland, Tyskland og landene i Skandinavia får øynene opp de store regionale forskjellen man ser. Realiteten i nord-europeeres favoritt-destinasjoner er ofte en helt annen enn både lands-gjennomsnittet og situasjonen i hovedstaden Madrid.

Corona-virusets effekt for turismen på Costa Blanca varer minst over denne vintersesongen. 80% av hotellene i Valencia-regionen holder stengt. De store hotellene trenger relativt høy dekning for å være lønnsomme. Å betale lønninger til personale mens mange av rommene står tomme er tap.

Når dagens “eksepsjonelle” situasjon fortsetter inn i 2021 håper man i Spania at de vedtak man fatter andre steder i Europa er basert på data og i mindre grad følelser skapt av hendelser langt unna Valencia-regionen. Antall smittede som havner på sykehus er også betydelig redusert sammenliknet med det man så i vår da viruset var nytt og relativt ukjent.

De fleste som reiser til Costa Blanca eier sin egen bolig her eller disponerer via famile eller kjente. Dette reduserer igjen smittefaren selv om antallet smittede i befolkningen er relativt liten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter