Haier på strendene syd på Gran Canaria

Publisert

Flere strender på Gran Canaria har blitt stengt for bading etter at det ble observert haier bare noen meter fra land. Den 16. juni ble strendene Melenara og Salinetas i Telde stengt, og senere på dagen ble det også innført badeforbud ved San Agustín i San Bartolomé de Tirajana.

Video delt på sosiale medier viser en sunn hai som jakter ved å jage sitt bytte mot stranden.

José Carlos Áñamo, ansvarlig for nødetatene i San Bartolomé de Tirajana, forteller at en badegjest først så en hai fra Balcón de San Agustín. Observasjonen ble senere bekreftet av Røde Kors-ansatte under en inspeksjonsrunde. Som et føre-var-tiltak besluttet kommunen å forby bading i denne bukten for å ivareta sikkerheten til de besøkende.

Ved lunsjtider søndag ble det observert en hai i nærheten av strendene Melenara og Salinetas i Telde, noe som førte til badeforbud også der. Senere på ettermiddagen oppdaget det lokale politiet i Telde, ved hjelp av en drone, en annen hai ved Melenara, som ble bekreftet å være en hammerhai. Det er uklart om haien som ble sett ved San Agustín er den samme som ble observert ved Telde. Myndighetene overvåker området nøye og oppfordrer publikum til å følge sikkerhetsinstruksene.

Hendelsen har skapt bekymring blant både lokalbefolkningen og turister. Politiet og nødetatene har økt sin tilstedeværelse for å overvåke situasjonen og sørge for at ingen badegjester utsetter seg for fare. Kommunene har satt inn ekstra patruljer og bruker droner for å overvåke kystlinjen og forhindre flere hendelser.

Det er sjelden at det observeres hai på disse strendene, men myndighetene sier at de iverksetter alle nødvendige tiltak for å beskytte publikum. Strendene vil forbli stengt inntil situasjonen anses som trygg igjen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter