Hai avlivet på Mallorca

Publisert

En skadet hai ble søndag 25. juni avlivet på Mallorca. Dyret hadde søkt mot land i Palma-bukta og var blitt observert ved blant annet Illetes, Cala Nova og Cala Major. Synet av haien førte til at flere strender i området ble stengt. Et redningsteam fra Palma Aquarium skal ha valgt å avlivet haien etter å ha oppdaget at en krok hadde satt seg fast i munnen på dyret og gjort ubotelig skade.

Redningsmannskapene fra Palma Aquarium påpeker overfor media at hai er et prehistorisk dyr som har fått et ufortjent dårlig rykte. Haien har overlevd i 450 millioner år og er helt nødvendig for den økologiske balansen i havet. Det er ikke uvanlig å se hai i Middelhavet, ved Balearene eller langs kysten av fastlandet. Angrep på mennesker er svært sjelden og forekommer bare hos et fåtall arter når dyret føler seg truet.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter