Hadde 78 kontoer i 13 banker

Publisert

Tidligere finansminister Rodrigo Rato har grunnet mistanker om svindel fått samtlige av sine bankkontoer blokkert. I følge avisen El País er det snakk om hele 78 kontoer fordelt på 13 forskjellige banker. Bankene er bedt om å gi alle opplysninger knyttet til kontoene til spanske skattemyndigheter.

Rato som også har vært sjef for Det internasjonale pengefondet står tiltalt for underslag, skatteunndragelse og hvitvasking av penger for flere millioner euro. Torsdag 16. april ble han arrestert og leiligheten og kontoret hans i Madrid ble ransaket. Den tidligere PP-politikeren beskyldes for å ha skjult formue i utlandet, blant annet ved å opprette kontoer i barnas navn. Etter ransakelsen ble Rato løslatt.

Det er ikke ventet at Partido Popular eller statsminister Mariano Rajoy vil komme med en formell uttalelse i saken, i det Rato allerede er utvist av partiet. Avsløringene kommer imidlertid på et svært utheldig tidspunkt for partiet, med lokalvalg i mai og parlamentsvalg i november. Partiet har de siste årene fått en rekke av sine ministere fra José María Aznars regjeringstid (1996 til 2004) enten tiltalt eller fengslet for korrupsjon.

Foto: Rodrigo Rato i politiets varetekt torsdag 16. april.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter