Grevling fant over 200 mynter fra romertiden

Publisert

209 mynter datert til perioden 200 til 400 AD, altså før Kristi fødsel, er funnet i en hule. Funnet ble gjort takket være en grevling på jakt etter et sted å lage seg et rede eller finne seg litt mat.

Grevlingens aktiviteter gjorde at mynter falt ut av siden i hulen hvor de ble oppdaget av en lokal mann som kontaktet arkeologer. Myntene har ligget urørt i La Cuesta gruven i Asturias, nord-vest i Spania i over 2000 år.

Foto: Alfonso Fanjul Peraza

Myntene stammer fra en periode i det romernes kontroll over den Iberiske halvøya var truet med mye sosial og politisk uro som konsekvens. Trolig har noen gjemt myntene i hulen i løpet av denne perioden da “Barbarene” ankom Nord-Spania.

Truet av “Barbarer”

Barbarene er opprinnelig et utrygg fra gamle Hellas hvor man omtalte alle folk som ikke kunne snakke gresk som “barbarer”. Blant “Barbarene” var folk fra Persia, Egypt, Medes og Fønikerne. Tamazight fra Nord-Afrika omtales av samme grunn derfor ofte som Berbere, en klassifisering de selv ikke setter så stor pris på.

Myntene blir nå gjort rene og de blir lagt til utstillingen i Asturias arkeologiske museum.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter