Grensen til Gibraltar forblir åpen

Publisert

Spania og Storbritannia har gjort en midlertidig avtale om grensepassering nå som Gibraltar forblir utenfor EU fra og med 1. januar.

Hvordan grensen mellom Spania og Gibraltar skulle håndteres var ikke del av Brexit- forhandlingene mellom EU og Storbritannia. Spania krever fortsatt å få Gibraltar tilbake etter at man mistet territoriet til Storbritanna etter en krig i 1713. Spania har selv to enklaver på det afrikanske kontinentet, Ceuta og Melilla.

Avtalen vil la Gibraltar forbli del av Schengen ordningen de neste fire år. Detaljene i avtalen vil bli avklart i løpet av de neste seks måneder. Spania vil i samarbeide med EUs enhet for grensekontroll Frontex om kontroller på grensen til Gibraltar, flyplassen og i havnen.

99% av befolkningen i Gibraltar avviste ideen om å bli del av Spania i en folkeavstemning i 2002. De stemte også, med et stort flertall, imot ideen om å gå ut av EU.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter