21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Graviditetstestet flyvertinner før ansettelse

Det spanske flyselskapet Iberia er ilagt en bot på 25.000 euro for å ha bedt kvinnelige aspiranter avlegge graviditetsprøve før eventuell ansettelse. Overtrampet som ble avslørt av arbeidstilsynet på Balearene betegnes som «grov diskriminering». Selskapet har etter avsløringen annonsert at prøvene vil bli avviklet. 

Iberia har etter at saken ble kjent i media innrømmet den kritikkverdige praksisen. Kilder innad i selskapet opplyser søndag 9. juli at graviditetsprøvene nå er avviklet og at det i fremtiden vil være opp til den enkelte kvinnelige aspirant om de ønsker å oppgi graviditet eller ikke. Selskapet begrunner samtidig prøvene med at de inngikk i en nødvendig helsekontroll for arbeid i luften der man ville unngå å utsette flyvertinner for arbeidsoppgaver som kunne skade svangerskapet. Samtidig understrekes det at ingen kandidater ble avvist som følge av en positiv prøve.

Arbeidstilsynet på Balearene (Consejería de Trabajo de Baleares) betegner prøvene som «grov diskriminering» og har gitt selspaet en bot på 25.000 euro.

Les også: Risikerer straff etter å ha fått menstruasjon på vakt

 

 

 

 

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -