Gravde tunnel for å rane bank

Publisert

Politiet i Elche har arrestert en mann mistenkt for forsøket på å rane en bank i sentrum av byen ved hjelp av en femti meter lang tunnel. Forholdet går tilbake til 2011 og betegnes som en tyverihistorie tatt ut av en actionfilm. Tre andre personer er allerede fengslet i saken som starter i distriktsretten i Elche i Alicante om få dager. Mannen som nå er tatt skal ha blitt avslørt gjennom DNA-prøver av et lommetørkle og en sigarettstump funnet i tunnelen.

De fire som er tiltalt i saken skal ha leid et lokale tvers over gaten fra en av Banco Populars filialer i Elche. Derfra skal de under påskudd av å drive med renovering ha gravd seg under gaten og helt frem til banken. De fire skal ved flere anledninger ha utløst alarmen i banken, men klarte aldri å komme seg inn til bankens hvelv. Tunnelen skal ha kommet opp i et kontorlokale like foran hvelvet og ble oppdaget da en ansatt i banken så at en av flisene i gulvet var ute av posisjon.

De tiltalte risikerer opp mot tre års fengsel. I tillegg har Banco Popular fremsatt et erstatningskrav for utgiftene forbundet med ekstra vakthold etter at tunnelen ble oppdaget. Tunnelen ble senere fylt igjen med sement.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter