Gratis roaming fra sommeren 2017

Publisert

Det endelige regelverket om hvordan man skal få en slutt på «roaming-gebyr», ved bruk av mobil i utlandet, legges nå frem. EU reglene skal sikre at bruk av mobilen i et annet EU/EØS land ikke skal koste forbrukeren noe mer enn i hjemlandet. Ordningen har vært på prøve en stund nå uten at det endelige regelverket fra EU har vært klarlagt. Det første forslaget ble trukket tilbake da man i det hadde satt en 90 dagers grense for reisende.

Man beholder motivet med denne regelen, forhindre misbruk og «permanent» bruk av mobil i utlandet. Men man har nå fjernet 90 dagers grensen. Teleoperatører vil med det oppdaterte regelverket kunne «sanksjonere» brukere som har tatt med seg mobil-abbonentet ut av hjemlandet av permanent karakter. Det vil si om man f.eks. ser at sim kortet i lange perioder ikke er i bruk, eller at man oppholder seg i utlandet utover det man vil kunne tolke som et vanlig ferie-opphold.

Nordmenn som oppholder seg lengre tid i Spania vil kunne oppfattes som «misbrukere» av ordningen med gratis roaming dersom de over lang tid i Spania bruker sitt norske nummer. Det vil for de fleste være bedre å skaffe seg et spansk telefon nummer.

Les også:

Regelverket om gratis roaming i Spania revideres

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter